"Your Best Vacation Moment Contest"

Posted on Ahad, Januari 10, 2010 by sYaFiQa


salam... wah...wah...wah...ramai plak blogger2 yg wat kontes awal2 twun nih...
ni 2nd kontes pasal percutian...
syarat2 nye klik kt cini yer

Tempat percutian : Melbourne & Sydney, Australia
Tarikh Bercuti : 01 Disember 2009- 13 Disember 2009

Ni foto2 yg dipertaruh kan...

 
ni kami satu family kat penguin parade


 

Dalam Penguin Parade



Ni kat ladang ceri. sempat lg kitaorang melawat ladang strawberi, epal dan anggur


Sebenarnya Ummi pon tak sangka leh sampai kat Australia nih sebab Ummi pregnen dh masuk 8bulan dah. Alhamdulillah sebab Allah beri kesihatan yang baik utk ummi sepanjang di sini. Ummi bersyukur sgt2. Kami dapat sampai ke sini pon atas sebab Ayah De Ariq konvokesyen kat University of Melbourne. Tahniah kat Ayah De coz dapat menamatkan pengajian nya. Mekasih jugak la kat Ayah De coz menyusahkan diri bawak kami jalan2 kat Melbourne n Sydney sepanjang kami di sana. Byk gak la tempat yg kami lawat hingga x larat nak upload gambar...hehehe...paling best skali ialah dapat tengok penguin yg paling kecil di dunia mendarat Penguin Parade di Philips Island, sejuk giler kat sana tp sanggup jugak tunggu berjam2 sebab Ummi mmg dah lama teruja nk tengok penguin. tp sygnya sebab dilarang tangkap gambar...huhu...(bayar nk masuk punyalah mahal).
Kami melawat jugak kat Wildlife Park. Kat sini ada kanggaroo, koala, wallabies,  wombat (tul tak eja tu?), burung2 helang dan lain2.
Dari Melbourne kami drive dalam masa 10jam tanpa henti utk sampai ke Sydney. fuhhh...mujur x patah pinggang Ummi. Letih sgt! Kat Sydney kami menginap kat rumah pelajar yang kebetulan sedang balik bercuti kat Malaysia (dibawah kelolaan Warden Malaysia Hall kat Sydney). kat sini kami melawat tempat yg memang famous rasanya la...Opera House. pahtu naik feri pusing2 kat tasik kawasan opera house tu. mmg cantik sgt permandangan kat sana. sayang plak Ariq tido masa naik feri. Walid ngan Ummi je la yg berposing sakan. hehehe....


Jom kita layan gambo2 lain....



Ni gambor Ummi kidnap dari laman web


Di Malaysia Hall kat Sydney



 
 Walid n Ariq kat atas Cruise/Feri pusing2 kat tasik


 Walid n Ariq posing2 kat Opera House

 

 

 








  
 
royal botanic garden






posing dulu sementara tunggu nk naik train



royal botanic garden
 


kat Wildlife Park



 

 

 
posing ngan wombat
 
 
 
singgah sekejap ke Churchill Island

 
 kat nobbies centre nak tengok anjing laut tp sebab cuaca terlalu sejuk, kami tak larat nak tunggu anjing tu naik ke darat..pakai baju sejuk pon masih tak tahan sejuk.


stesen train
 

 



1 tukang komen:

lily azliyana @ mama zara says:

slm..thanx join contest ni yek..sume dh lengkap dh..sgt jeles tgk gmbar2 percutian kat australia ni..ntah bilela dpt smpai sana..hehehe

Penaja Bersama.....