giveaway dr Puan Pijah...
resipi utk anak bongsu nye, Encik Ahmadi...
PURI LOBAK MERAH
Masa Penyediaan 20 Minit Saiz Hidangan 2 Orang |
Rasa manis pada lobak merah menjadikan puri ini paling digemari. Supaya puri lebih sedap, pilihlah lobak yang masih muda dan bersaiz kecil. |
BAHAN-BAHAN :
1 batang lobak merah
Air untuk merebus
Air untuk megisar
1 batang lobak merah
Air untuk merebus
Air untuk megisar
CARA MEMASAK
1. Ambil sebatang lobak merah bersaiz kecil, buangkan kulit dan cuci bersih.
2. Potong lobak menjadi bentuk dadu dan rebus sehingga empuk.
3. Setelah empuk, kisar lobak merah tersebut sehingga halus.
4. Jika perlu, anda bolehlah menambah sedikit air masak semasa mengisar.
1. Ambil sebatang lobak merah bersaiz kecil, buangkan kulit dan cuci bersih.
2. Potong lobak menjadi bentuk dadu dan rebus sehingga empuk.
3. Setelah empuk, kisar lobak merah tersebut sehingga halus.
4. Jika perlu, anda bolehlah menambah sedikit air masak semasa mengisar.
1 tukang komen:
1 point utk puree carrot
Catat Ulasan