Kenapa saya pilih Shaklee

Posted on Jumaat, September 25, 2015 by sYaFiQa

Kenapa saya pilih Shaklee?? Sebenarnya hampir 2 tahun sy mengenali Shaklee. Alhamdulillah selama sy makan supplement Shaklee sy amat berpuas hati. 

Awal perkenalan dengan Shaklee semasa mencari maklumat untuk tambah susu untuk si Amir, anak no.2. amik set percubaan Shaklee untuk sebulan. Masa tu amik je set tu tanpa ade ilmu. Penjual pon tak cerita byk camner nak makan cara yang betul. Sy boleh mnyusukan Amir hingga 10bulan sahaja. Susu makin berkurang. Sedih sgt sbb tak dpt bagi yang terbaik untuknya… sy pon frust dgn Shaklee sbb mcm tak berkesan dgn saya.

Masa mengandungkan Afia sy bersungguh-sungguh mencari maklumat pasal penyusuan dan berpantang. Byk feedback bagus dr pengguna Shaklee dan masa tu mmg Shaklee antara product terlaris. Sy pon mula mengugel semula… melalui FB maklumat lebih mudah sebab ade kwn yg selalu update pasal Shaklee. Mula sibuk mencari supplement untuk berpantang. 

Setelah minta pendapat dan menilai dr banyak segi, sy pun memilih Shaklee.. sebabnya 1. Merupakan supplement yg sudah lama dipasaran. 2. Ramai yg berpuashati dgn productnya. 3. Vitamin set berpantang tak panas & tak effek pd baby. Sy mmg tak boleh mkn ubat panas dan terpaksa myerah kalah dgn produk jamu. Masa trimester ke 3, sy amik supplement omega guard, esp n ostematrix. 4. Mula2 tgk harga, mak aii mahal bebenor. Tp lepas tahu rupanya supplement Shaklee ade yg boleh mkn tahan hingga 6bulan, congak2 harga lebih kurg sama dgn produk lain malah lebih murah berbanding harga set berpantang lain.  ESP kalu berjimat boleh tahan hampir 3bulan… hihi…

Alhamdulillah, membeli dgn penjual yg ade ilmu dan mula ikut aturan makan yg betul seperti saranan, maka efek dia sgt bagus. Mengandungkan Afia agak sulit sebab sakit belakang yang teruk sbb berat badan bertambah dan perut lebih besar dr kandungan sebelum ni. Terpaksa amik cuti awal sebab tak larat nak berjalan jauh.

Syukur lepas lahirkan Afia mula makan set berpantang @ myusu (lebih kurg je sbenornya).  Alhamdulillah sy dapat myusukan Afia sepenuhnya sehingga la usia 18bulan.. ingatkan nak cukup 2 tahun tapi disebabkan termengandungkan yg no.4 pulak, terpaksa la mengalah untuk kebaikan Afia dan kandungan. Saya ni jenis tak mkn byk.. mmg bukan mcm sesetengah org tu, susu membuak2.. mmg jenis susu tak byk tp Alhamdulillah di samping berdoa, produk Shaklee byk membantu.

Selain itu, ibu mertua sy pun dh selesa dgn esp. bila dh nak abis dia cepat-cepat bgtau suruh beli yg baru. Kdg kami berkongsi esp ni. Alhamdulillah pada usia 60++ beliau masih kuat dan cergas. Ibu dan Adik-adik sy sendiri mula guna produk Shaklee dan terus setia sebab Shaklee mmg berkesan jika diambil dengan cara yang betul. Alhamdulillah syukur kerana dapat menyebarkan kebaikan produk Shaklee kepada ahli keluarga terdekat.

Perkara yg sy sangat seronok ialah perkembangan Afia adalah lebih baik dari abg2 dia sebelum ni. Dengan izin Allah Afia membesar dengan sihat, sgt susah nak dpt kembung perut, demam, selsema dan batuk dan sembelit. Kalu sakit pun, Alhamdulillah cepat baik. Agak bijak dan cepat menangkap apa yg di ajar. Sangat aktif dan sentiasa tersenyum dan jarang menangis atau meragam. semoga saya dapat menyusu sepenuhnya untuk anak seterusnya. Amin.. 


Pada siapa yang tercari-cari income sampingan atau memang mencari peluang untuk impian lebih besar, sertai keluarga besar kami, in shaa Allah anda tidak akan menyesal. Bertindaklah sekarang!!!
Sertai kami dengan isikan borang di bawah:
atau
telegram / whatsApp: 014-8027008


0 Responses to "Kenapa saya pilih Shaklee":

Penaja Bersama.....