Lawak Hari Ini : budak U xbuleh menipu tau

Posted on Rabu, Januari 12, 2011 by sYaFiQa

From my pren....

Lawak Hari Ini : budak U xbuleh menipu tau 
Sumbangan : wannimy@toyota.com.my

Ada 4 orang sahabat. Mereka duduk satu rumah
dan belajar di pusat pengajian
tinggi yang sama. Nak di jadikan cerita, mereka ni
unaware hari khamis itu satu test, kira last minute
lah baru tahu (biasa lah,student ni kadang-kadang,
ponteng, lepas itu tak nak tanya2 kawan-kawan).

So, mereka berfikir lah, macam mana nak elakkan
daripada mengambil ujian pada hari tu.nak
kelentong professor lah ni.

Ada seorang tu, cadangkan rumah terbakar
lah,tapi ada yang bantah. macam tak logik sangat,
banyak laks soal jawab nanti dengan professor.
Last2, dapat idea yang mereka fikir sangat bagus.
Salah seorang itu telefon lah si professor tu.
Cakap sebiji tayar kereta mereka pecah. sekarang
mereka kat highway, tak sempat nak sampai
on time (kira jauh lah ni). Professor pun setuju lah
menangguhkan ujian ke hari isnin depan. lega.
Mereka fikir, sempat lah nak study kejap.

Hari Isnin pun sampai. Ujian tu professor buat kat
bilik dia. Yerla,4 orang saja. Senang nak monitor
kalau2 ada lah yang nak meniru2 ke, bincang
jawapan ke. Ujian pun bermula. Ada 2 soalan saja.

Soalan pertama, 1 markah. wah, sikit saja.
Professor tanya apa nama subjek ujian yang
mereka tengah ambil ni.OK. senang lah kan.

Soalan 2, 99 markah. Ha, ambik kau. terkejut.
Cuba teka apa soalan yang professor itu bagi ? 

Soalan ke 2 : tayar kereta mana yang pecah ?
Macam mana nak jawab? Jawapan
tak boleh bincang. Kalau seorang jawab depan kiri,
seorang jawab depan kanan, yerlah, ada 4
kemungkinan kan, professor boleh detect lah
mereka menipu...... hehehe, 
tu lah, lain kali jangan tipu professor

sajer2 nk hilangkan tensen!!

0 Responses to "Lawak Hari Ini : budak U xbuleh menipu tau":

Penaja Bersama.....