Selamat Hari Lahir Yg Pertama (Muhammad Amir Muqri)

Posted on Rabu, Januari 19, 2011 by sYaFiQa

Salam.....ari ni genap la usia Amir setahun....setahun yg lalu Ummi lahir kan Amir di HNZKT tanpa prepare apa2. Semua kelam kabut. Hehehe...x sempat nk daftar lg, Amir dah x sabar2 nk keluar. kul 12tghari gi check jalan kat Kinik Intan, doc kata jalan dh terbuka 3cm....owh...patut la sakit makin kerap jer...sempat lg Ummi bercadang nk gi opis aritu. hihihi.....Ummi langsung tak sangka sebab masih awal lg. Lepas balik dr kinik, kemas brg sikit, walid terus pecut ke HNZKT. xkira dah habis langgar lampu merah. hehehe....(ingat lg tak walid?) Yela sakit mmg tak tahan....mujur la x terberanak dlm kete tu. kalu tak mesti glamer masuk paper....hahaha.....sampai spital, masuk bilik daftar...Ya Allah...punye la ramai yg beratur nk branak.....Ummi mmg x tahan dah...doc tengok Ummi tertahan2 sakit, terus wat checkup...dngar2 doc kata jalan dh 7cm....x sempat nak daftar apa2 terus masuk labour room....

owh...yg x tahannya, Ummi dibawa masuk kat bilik menunggu...masa salin2 baju Ummi dh stat meneran sampai mesi pon mcm marah teran. ish...ade ke patut. bukan Ummi saje2 teran la mesi oooiii....time tu rasa nak sepak org pon ade. sambil2 baca selawat nabi Yunus....mmg tak sempat nk wat ape2 pon. doc pon x sempat nk jenguk. kul 1.28pm Amir pon buat pertama kalinya menjenguk dunia. time kuar tuh...punye la lega. nak2 time mesi tunjuk Amir yg cume miut tuh. Syukur sgt2 sebab semua dh selamat. Walid x sempat pon nk masuk sebab kat bilik menunggu suami tak dibenarkan masuk. lgpon ade ibu lain kat sebelah Ummi. Buat kali kedua Ummi bersalin di bilik menunggu, di tempat yg sama tanpa ditemani walid... huhuhu...part ni paling sedey. Cian Walid, cian Ummi juga....kan...kan.....Walid punya la beria2 nk temankan Ummi...

Berat Amir pon sama cam abg Ariq 2.72kg. Pandai lak mcm disukat2 lak. hehehe...Amir cerah sikit kulit dr Ariq. masa lahir muka diorg same jer. Amir x nak nyusu, kenyang agaknya sebab sblm bersalin ummi baru udah makan jg. Letih juga paksa tp leh pulak dia tido jer. jenuh geletek, cuit2, semua tak jalan. huh.... Ummi leh duk wad biase....coz ramai sgt yg beranak. sampai x cukup bed. Ummi pon pakat2 ngan walid nk balik ari tu juga. bila Amir dh leh beyak n pepe....kami pon siap2 balik. kat sebelah bed Ummi dh 2hari duk spital lepas bersalin coz baby dia x kencing. sebenarnya kitorg tipu je yg baby dh kencing...hehehe....harap2 xde ape2. Alhamdulillah, ptg tu juga Ummi n Amir leh kuar spital....Seronok sgt....semua org terkojut bila bgtau yg Ummi dh bersalin....

hahaha....tu la sedikit kisah masa bersalinkan Amir...begitu cepat masa berlalu....

Scrapbooking at WiddlyTinks.com

Ummi doakan Amir menjadi Insan yg berjaya di dunia & di akhirat dan semoga sentiasa dlm RahmatNya...Amin



1 tukang komen:

Bapis says:

That's my boy.. :)

Penaja Bersama.....